Aleksandar Skljarov, narodni umjetnik Rusije

Dragi prijatelji,

Veoma se radujem što imam priliku da vam se ovako obratim, pa i na ovaj način dam svoj mali doprinos ovom, za mene, najdražem festivalu.

Nažalost, moje zdravstveno stanje mi nije dozvolilo da se družimo na prethodnom  festivalu. Bez obzira na to, festival je protekao besprekorno, zahvaljujući timu koji već osmu godinu za redom pomera granice u organizaciji.

Organizacija festivala „Dani harmonike“ je na vrhunskom nivou, u rangu sa najvećim svjetskim događajima. Najvažnija činjenica, koju treba posebno istaći, da se ljubitelji harmonike svake godine okupljaju na istom mestu u sve većem broju. To je jasan pokazatelj da su prepoznali veliku želju organizatora ovog festivala, a to je afirmacija mladih talenata i razmena iskustava među kolegama.

Festival „Dani harmonike“ predstavlja praznik harmonike koji krasi prije svega pozitivna atmosfera, gostoprimstvo domaćina, koncerti i predavanja najistaknutijih svjetskih izvođača i kvalitetan takmičarski program. Mislim da se mali broj takmičenja može pohvaliti da je ugostio takve izvođače i pedagoge.

Sa najlepšim željama, da ovogodišnji festival dostigne nove visine, srdačno vas pozdravljam sa nadom da ćemo se naredne godine družiti po treći put.

 

 

Profesor Državne akademije umjetnosti u Voronježu

Narodni umjetnik Rusije,

 

Aleksandar Skljarov