Vladimir Murza, zaslužni umjetnik Ukrajine

Dragi ljubitelji harmonike,

Posle toliko godina provedenih na našim ,, Danima harmonike”, moram priznati da se zaista radujem svakom narednom susretu. Biti dio ovog kulturnog događaja je velika čast kako za izvođače, predavače tako i za takmičare. Izuzetno jak sastav učesnika takmičenja, stručnog  žirija, učesnici iz  preko  deset evropskih zemalja, interesantan netakmičarski  program: koncerti, master- klasovi, predavanja i druženje sa izuzetnim izvođačima, sve  to podiže rejting Festivala u profesionalnim krugovima.

Za proteklih sedam godina Festival je postao tradicionalan događaj čija je vrijednost nemjerljiva. Festival pruža mogućnost učesnicima da pokažu svoje sposobnosti, umijeće ali ono što je najbitnije jeste to što pomaže da se otkriju i podrže mladi talenti.

Festival već nekoliko godina unazad ima značajan međunarodni status i autoritet, koji , očigledno  raste I nadalje iz godine u godinu. Veliki broj takmičara učestvuje na ovom takmičenju godinama  zahvaljujući pre svega ljubaznosti domaćina, njihovom vedrom I poletnom duhu koji prenose na sve nas učesnike festivala – izvođače, takmičare, njihove nastavnike, roditelje. Naravno, ne smemo zaboraviti da ,,Dani harmonike” predstavljaju značajan događaj u biografijama sada već, mnogih mladih izvođača, koji su zahvaljujući  ovom festivalu, već sada stekli značajnu afirmaciju.

Ono što je jako bitno i što predstavlja svim takmičarima veliki podstrijeh jeste osvajanje prelaznog pehara namijenjenog laureatu cjelokupnog takmičenjana kome se ispisuje ime pobjednika pa time ostaje zauvijek u istoriji ovog prestižnog festivala što imajući u vidu veliki broj učesnika, visok nivo izvođenja i veoma jake kriterijume zauzima    značajno mjesto u njihovoj biografiji.

Svim učesnicima i takmičarima želim mnogo stvaralačkog uspjeha, novih poznanstava, pobjeda i dostignuća.

 

 

Do skorog viđenja,

 

Profesor Odeske Nacionalne muzičke akademije “A. V. Neždanova”

Zaslužni umjetnik Ukrajine

Vladimir Murza