Pozdravna rijec

Изузетно цијенећи континуитет одржавања овог значајног музичког фестивала, који је прерастао у интернационалну манифестацију која изнова обогаћује културну сцену, не само регије у којој се традиционално одржава, већ и цијеле Републике Српске, желим да организаторима, у име институција Републике Српске и у своје лично име, упутим најискреније честитке, а такмичарима из 16 земаља свијета много успјеха на једанаестом фестивалу ,Дани хармонике” .

Умјетност је јединствен облик изражавања који олакшава комуникацију међу људима и омогућава расподјелу вриједности и искустава, као и њихов продор у разним културама.

Међународним фестивалом „Дани хармонике” обогаћује се културна баштина нашег народа и на најлепши могући начин промовише музичка умјетност, унапређује класична хармоника и значајно даје допринос афирмацији наших умјетника на међународној сцени.

Институције Републике Српске пружају подршку различитим програмима и пројектима који доприносе развоју, јачању, промоцији наше културе и то ће наставити и у будућности.

Универзални језик музике јесте језик који спаја разне културе и руши предрасуде.

Због тога ми је изузетно задовољство да у Републици Српској пожелим добродошлицу и угодан боравак гостима који су нам стигли из бројних земаља.

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Жељка Цвијановић

Medjunarodni festival „Dani Harmonike“ se od 2019. godine odrzava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.